Labirynt Evergreen- czyli przestrzeń publiczna w Holandii

VollaersWart jest holenderskim studiem projektowym, które skupia się na krzyżowaniu architektury z komunikacją publiczną i wizualną. Wiele z projektów tworzonych przez pracownię można zobaczyć na różnych wystawach bądź festiwalach.

0f1dfc2e5c365f06477cb04c4e785312

Typograficzny ogród zaprojektowany przez holenderskie studio znajduje się przed Thij College w Odenzaal. Składa się z 9 obiektów pokrytych sztuczną trawą, używanych jako meble ogrodowe dla szkoły.

676e4e4514a9a5b8cc89ddce3eaca931
Elementy te są ulubionym miejscem do wypoczynku i zabawy dla młodzieży uczęszczającej do college’u. Trójwymiarowość liter ułożonych w okręgu o średnicy 20metrów, podkreślona jest przez płaski zielony materiał. Wszystkie porozrzucane litery tworzą napis EVERGREEN, który dzięki projektantom, zyskał formę swoistego labiryntu.
21d76b5172affa0ee5acc97bc77600f8

Zdjęcia: vollaerszwart.com

email

Michał Józefczak
SHARE OR SAVE THIS POST FOR LATER USAGE