Tagi:

Willa w Gatineau Hills

PROJEKT: Christopher Simmonds Architects

Projekt Domu w stylu nowoczesnym zlokalizowany jest w otoczeniu bujnej roślinności wzgórz północnej Ottawy. Naturalne światło pokonując zalesione tereny i korony drzew, w subtelny sposób przenika przez szklaną fasadę do wnętrza budynku.
Elewacja wykonana z ekologicznych materiałów, ze zregenerowanego drewna, doskonale równoważy teksturę i surowość białych płyt cementowych oraz przeszklonej, otwartej fasady. Rustykalny charakter w połączeniu z nowoczesnym stylem i materiałami znajduje swoją kontynuacje we wnętrzu, w naturalnej, dębowej podłodze i ręcznie wykonanymi pochwytami zestawionymi z białą kolorystyką.

Zaprojektowany przez architektów parter ma formę otwartych, połączonych przestrzeni, do których światło słoneczne napływa nieprzerwanie tworząc zmieniający się w ciągu dnia i pór roku niepowtarzalny klimat. Kluczowy element zagospodarowania działki stanowi basen z szalowanego betonu zagnieżdżony w łagodnie nachylonym stoku. Od strony południowej budynek otwiera się na panoramę miasta Gatineau i Ottawa, meandry rzeki poniżej oraz przylegające stoki narciarskie.

cp_111113_16-940x1254

cp_111113_22-940x1399

gh08

gh05

cp_111113_05-940x626

cp_111113_13-940x534

ŹRÓDŁO: ABDUZEEDO

FOTOGRAFIA: PETER FRITZ PHOTOGRAPHY

email

SHARE OR SAVE THIS POST FOR LATER USAGE