Zielone biuro od kuchni.

Architekci: Yuko Nagayama & Associates
Lokalizacja: Kobe/Japonia
Powierzchnia: 144 m2

Znakomicie zaprojektowane wnętrze SISII położone w Motomachi w Kobe, jest połączeniem salonu z biurem. Projektując przestrzeń 37- letnia architektka zastosowała szereg zabiegów, dzięki którym klienci mogą zobaczyć od kuchni jak wygląda praca w biurze. Jak podkreśla Yuko Nagayama jej głównym zamiarem było luźne połączenie przestrzeni i ograniczenie różnic wysokości pomiędzy pomieszczeniami.

Fot. Daici Ano

Fot. Daici Ano

Fot. Daici Ano

Fot. Daici Ano

Na środku wnętrza o powierzchni 144m2 znajduje się żelazna kurtyna, która wedle zamysłu architekta miała stanowić skuteczną izolacją z przestrzeni (wznosi się ona na wysokość 70 cm nad ziemię). Dodatkowo wewnątrz znajduje się bardzo dużo zieleni, która nadaje całemu projektowi typowej dla Japończyków harmonii.

Fot. Daici Ano

Fot. Daici Ano

Fot. Daici Ano

Fot. Daici Ano

Fot. Daici Ano

Fot. Daici Ano

 

email

Michał Józefczak
SHARE OR SAVE THIS POST FOR LATER USAGE